Heb je een vraag voor Amber? Maak dan gebruik van het formulier.


Claudine werkt mee aan stage project voor het AMFI via Dik Peeters

Posted on: januari 20th, 2016 by Amber Peeters

BLOG by Amber: Claudine werkt mee aan stage project voor het AMFI via Dik Peeters

Bij mij kwamen 6 gedreven AMFI studenten, die voor hun minor een silent fashionfilm moesten maken van 3min en die getoond werd in Het Ketelhuis in Amsterdam. Daarvoor hebben zij aan ons gevraagd of wij een geschikte visagiste hadden, en deze hadden wij in de gestalte van Claudine! Net klaar met haar visagie en Haarstyling opleiding en zij is al flink aan de slag… Compunction vertelt het verhaal over een meisje (Elodie) die verslaafd is aan het kopen van kleding. Wanneer zij op een dag naar een huis wordt gelokt, willen 3 vrouwen haar laten inzien dat haar overmatig koopgedrag moet stoppen. Door haar in trans te brengen laten zij haar de gevolgen van inzien. Elodie verzet zich en vind het allemaal maar onzin. Maar uiteindelijk zijn de vrouwen sterker en weten ze haar te overtuigen om bewuster met haar aankopen om te gaan. De thema’s die naar voren komen zijn, kinderarbeid, vervuiling van de natuur en overmatige consumptie. De stijl van de film wordt film noir.

Zij hebben gefilmd op maandag 4 januari. Het gedeelte waaraan Claudine heeft meegewerkt is opgenomen in de Hortus in Leiden. Hier zijn het begin en einde van de film opgenomen. Het gedeelte in het verhaal dat gefilmd is is het moment dat Elodie door een pad van tasjes wordt gelokt naar het huis waar de vrouwen die haar van gedachte willen laten veranderen wonen.

Het team
Executive producer: Suus van Langeraad
Creative producer: Cherise Soesman
Director: Sophie Louise Feith
Art direction (& styling): Anne Rosenberg & Stéphanie Barten
Director of photography (cameravrouw): Florien Mes
Visagie: Claudine Hermes
Model: Annelieke Joosten
Locatie: Hortus Botanicus Leiden

Het was een erg geslaagde dag. Omdat zij in een tropische kas hebben gefilmd was het lekker warm. De resultaten zullen van 20 t/m 22 januari te zien zijn in het Ketelhuis in Amsterdam. We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen voor de premiere. De link naar het evenement: https://www.facebook.com/events/707477546054656/. De link naar de kaartverkoop: http://ketelhuis.shop.activetickets.com/ AMFI Presents Fashion Films.

DSC06237

Leave a Reply
Copyright © 2018 haar & make up Dik Peeters