Heb je een vraag voor Amber? Maak dan gebruik van het formulier.


Uit het boekje van CenterParcs

Posted on: december 15th, 2011 by Amber Peeters

BLOG by Amber: Uit het boekje van CenterParcs

U wilt er deze zomer stralend uitzien? Bij Amber Peeters sprokkelde Close-up de beste make-up tips. Amber is eigenaar van het befaamde Dik Peeters Visagie Instituut Amsterdam. Het instituut werd opgericht door haar oom, die een wereldwijde reputatie genoot als kapper, fotograaf en visagist. Sinds de oprichting in 1982 kreeg een hele reeks bekende visagisten een opleiding in het instituut. Intussen werken die oud-leerlingen voor grote Nederlandse en buitenlandse tijdschriften, televisieprogramma’s en films.

“Veel mensen willen zo snel mogelijk bruin worden”, zegt Amber Peeters. “Daarom gebruiken ze een zonnecrème met een lage beschermingsfactor. Maar als u snel bruin wordt, raakt u uw zomerse tint ook snel weer kwijt. U vervelt en schaadt bovendien uw gezondheid.” Daarom is het aangewezen om u steeds in te smeren met een zonnecrème die minstens een beschermingsfactor 20 heeft. Dan bruint u geleidelijk aan, zonder dat u zich verbrandt. Op het einde van een zonnig weekje vakantie bent u dan bruiner dan wie zich te weinig beschermt.

Cocktail en diner

Met een gebruinde huid ziet u er al fantastisch uit. De juiste make-up kan dat effect nog vergroten. “Als u zich mooi wilt maken voor het cocktailuurtje of het diner, kan u het beter bescheiden houden”, vindt Amber Peeters. “Zeker jonge meisjes moeten het simpel houden: een beetje oogschaduw, wat mascara en blush, lipgloss… en dat is het.” Dames vanaf 30 mogen wat meer make-up gebruiken. Amber Peeters: “Met enkele algemene regels komt u al een heel eind. Gebruik een oogschaduw in taupe, dat is grijsbruin. Gebruik de kleur ook om de wenkbrauwen wat te accentueren, met een potlood of een poeder. De wenkbrauwen bijtekenen in de zomer heeft altijd een mooi effect. Het zonlicht maakt uw wenkbrauwen meestal wat blonder en het grijsbruin maakt ze weer sterker. Gebruik ook zwarte mascara. Voor uw blush kiest u een roestbruine of steenrode tint. Uw blush brengt u op de jukbeenderen aan. Als u gebruind bent, kunt u kiezen voor een lippenstift in een felle, vrolijke kleur: mooi rood of ook oranje als u zich daar prettig bij voelt. U vult aan met een zachte gloss. Wie durft kan bij het opmaken van de ogen een extra fel tintje gebruiken zoals oranje.”

Ogen versterken

Stralende ogen verdienen extra aandacht in de zomer. Amber Peeters: “Veel mensen gebruiken een make-up met dezelfde kleur als hun ogen. Om uw ogen mooi te accentueren gebruikt u beter een make-up in een contraterende kleur. Blauwe ogen lijken nog blauwer d.m.v. bruintinten. Groene ogen komen extra tot hun recht als u kiest voor een roodbruine kleur. Bruine ogen worden krachtiger met lichtblauw. Ook heel belangrijk als u wat rimpeltjes hebt: gebruik een make-up in matte tinten. Gloss, glitter en glans maken de rimpels immers nog beter zichtbaar.”

pers127

Leave a Reply
Copyright © 2018 haar & make up Dik Peeters