Wie zijn wij

amber2014Amber Peeters (eigenaar)

Ik ben Amber Peeters, eigenaar en nichtje van Dik. Als tiener werkte ik op de school van mijn lievelingsoom en ik pakte alles aan dat mij onder ogen kwam: kantoorwerk, schoonmaken, op beurzen staan, het organiseren van shows tot en met dagenlang kwasten wassen. Menigmaal werd ik opgetrommeld om model te zitten voor leerlingen. Ik leerde wat mijn oom wist.

Maar ik trachtte mijn kennis nog uit te breiden door een vakopleiding reclame vormgeven te volgen met aansluitend de visagie- en haarstylingopleiding. Ik besloot het vertrouwde nest toch maar eens te verlaten om bij een reclamebureau te gaan werken, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus startte ik op 21 jarige leeftijd mijn eerste onderneming, waarin ik werkte aan foto-, film- en reclameproducties.

Het bracht mij toch weer in de buurt van mijn roots. Een aantal jaren was ik assistente van mijn oom Dik Peeters, die inmiddels ook fotograaf was geworden. Ook runde ik twee dagen in de week een gedeelte van zijn haar- & make-upschool. In 1993 kocht ik de school van mijn oom. Sindsdien heeft de opleiding verschillende veranderingen doorgemaakt, maar ook steeds vastgehouden aan de goede basis van technieken en educatie.

Ik ben nogal gedreven in het bewaken van de kwaliteit én erfenis en vind passie en discipline bij de leerlingen heel belangrijk. De inmiddels al 35 jarige school, heeft een enorme lijst aan bekende visagisten opgeleid, die werkzaam zijn voor internationale tijdschriften, ontwerpers, TV- en filmproducties. Dit mede door deze gedrevenheid.

Zelf geef ik nog steeds graag les en doe dat dan ook zo vaak mogelijk, omdat ik dan direct mijn kennis over kan brengen. Dat vind ik fijn…

 

Siny (visagist)

Mijn naam is Siny en ik geef al 20 jaar met veel plezier les aan deze opleiding. Haar en make-up fascineren mij al van jongsafaan en uiteindelijk heb ik door het volgen van deze opleiding van mijn hobby mijn beroep weten te maken! Tijdens en na mijn opleiding heb ik vaak met Dik Peeters gewerkt voor diverse beauty- en modeprodukties zowel in binnen als buitenland. Verder heb ik modeshows gedaan (oa. Wolford en modeacademies) commercials (o.a C&A, KPN, Nivea) Tv (De Bouw, Holland Next Top Model)fotografie (o.a.O’Neill, Etos, Agis,TopSante) workshops voor L’Oreal en Maybelline, videoclips voor (o.a. Racoon en Replay). De afwisseling van opdrachten en lokaties houden het vak voor mij boeiend.

 

fotoannnekeAnneke (visagist)

Ik ben Anneke en al jàààren werkzaam als visagiste en altijd al geïnteresseerd geweest in mode, fotografie en make up. Heerlijk vond ik het daarmee bezig te zijn, met mijn eigen verkleedpartijen, kapsels en foto’s , maar ik maakte ook graag een “metamorfose” bij anderen. Tot ik eens een interview las met Dik Peeters, waaruit bleek, dat je om een mooie foto te maken, op een speciale manier met make-up om moest gaan. Hij begon daar als eerste een opleiding in. Eureka! dàt was het dus. Nu begreep ik waarom mijn goedbedoelde amateurfoto’s nooit werden wat ik voor ogen had. Inmiddels werk ik al heel lang en nog steeds met heel veel plezier. Samen met de fotograaf en de stylist een mooi plaatje maken, dat is wat ik wil. Op de school van Dik wil ik mensen in het begin vooral de techniek leren en ze vervolgens prikkelen hun eigen creativiteit te gebruiken. Als je de techniek beheerst dan kan je alles maken wat er in je hoofd opkomt. Ook de juiste make-up keuze maken voor het model of bij een opdracht, is heel belangrijk. Ik verwacht wel dat mensen een beetje gedreven zijn en er voor gaan.

 

fotomariaMaria (visagist)

Ik ben Maria en ik ben 8 jaar werkzaam geweest in de mode. Heb de kappersopleiding gedaan op de Groene school en als kapster gewerkt bij Simcha Stuiver, die mij alle tips en trucs leerde van het kappersvak. Nadat ik met een vriendin mee ging als model voor visagie, dacht ik, dit is echt iets voor mij, hier wil ik mijn beroep van maken. Ik wilde het vak bij de beste leren, dus heb overal geinformeerd, en hoorde, Dik Peeters daar moet je heen! Ik heb in 2003 zowel de haarstyling- als de visagie-opleiding gevolgd. Na de opleiding heb ik jarenlang in mijzelf geinvesteerd, door alle opdrachten aan te nemen die op mijn pad kwamen, en die ik van school kreeg. Inmiddels werk ik als freelance visagiste/hairstyliste voor verschillende fotografen, tijdschriften, fashionshows, commercials etc. Ik heb o. a gewerkt voor: Gerry Hurkmans de glossy, Vriendin, Fudge, Cliniclowns, Nissan, en geef haarstylingles bij Dik Peeters. Ik vind het heerlijk om anderen te leren, wat je allemaal met haar en make-up kan doen.

 

Kira KroegmanKira (visagist)

Hi, ik ben Kira en werk met heel veel plezier als freelance visagist -haarstylist. Het is een vak waarin je 24/7 beschikbaar bent en inspeelt op de nieuwste trends en mode-ontwikkelingen. Door de jaren heen heb ik de mogelijkheid gehad om met veel verschillende opdrachtgevers internationaal samen te werken. Als visagist en haarstylist met een gedegen, technisch onderlegde opleiding van Dik Peeters, beschik ik over de vaardigheden en tools om het creatieve proces uit te werken en vorm te geven. De samenwerking op een set/photoshoot is iets waar ik het best tot mijn recht kom en in deze, soms heksenketel van energie, is waar je de ware voldoening van het vak ervaart. Het samen zoeken, creëren en vinden van de juiste look voor de film of die “ene” pakkende foto. Mijn passie voor het vak is iets wat ik meeneem naar de opleiding. Ik draag met veel enthousiasme bij aan de basis van nieuwe talenten om ze zo een goede, professionele start in dit mooie vak mee te geven.

 

Monique van den HeuvelMonique (face & body artist)

Ik ben Monique en mijn passie zijn bodypaint en verschillende soorten schmink kunstwerken. Vijf jaar geleden begon het bij mij met schminken maar de stap naar de rest van het lichaam was snel gezet. Na het volgen van tientallen workshops en cursussen van grote internationale namen in de industrie, heb ik mijn eigen stijl weten te ontwikkelen.

Ik wilde graag allroundzijn, dus heb ik twee jaar de Visagie- en Haarstyling-opleiding gedaan bij Dik Peeters. Ondertussen heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken en geniet hier elke dag van! Of het nu gaat om het schminken van kinderen, beschilderen van zwangere buiken, haar en make-up van bruidjes, eye designs bij de Toppers, Walkers grimeren bij TV, bodypainten voor het uitreiken van de homomoeder van het jaar bij Koffietijd of lesgeven. Je maakt altijd iemand blij, je komt op veel plaatsen én geen dag is hetzelfde! Ik krijg er enorm veel energie van het doorgeven van mijn kennis. Iedereen kan alles leren, als je maar wilt! Passie en doorzettingsvermogen zijn hierbij natuurlijk wel een vereiste!

 

dirk-willem-peetersDik Peeters

Dik Peeters (Dirk Willem Peeters 13 oktober 1948 – 21 oktober 1993) was visagist en fotograaf. Hij wordt in Nederland gezien als een invloedrijke pionier in de wereld van mode en cosmetica, omdat hij de eerste was die het beroep van professionele make-upartist op de kaart zette. In de jaren zestig en begin zeventig kwamen fotomodellen nog met weekendtassen vol haarstukken, krulspelden en make-upspullen naar hun opdracht in de Nederlandse foto- en tv-studio’s, ze werden geacht zichzelf te kunnen opmaken. Niet altijd tot volle tevredenheid van fotograaf of regisseur. In de internationale mode- en reclamewereld was het daarentegen heel gebruikelijk dat er voor dit doel vakmensen werden ingehuurd, want de felle foto- en filmlampen vereisten immers een aangepaste make-up. Lees verder…

Share on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Tumblr

Copyright © 2014 haar & make up Dik Peeters