Skip to main content
0

Ellis Faas (1962 – 2020) is een van de vroegere leerlingen van Dik Peeters make-upschool. Ellis Faas is wellicht een van de meest bekende visagistes ter wereld.

Na haar eindexamen van de middelbare school volgde Faas een opleiding tot fotograaf. Zij gebruikte zichzelf altijd als model en om er telkens anders uit te zien, ontdekte zij de veelzijdigheid van make-up. ze besloot om van Amsterdam, waar zij een visagieopleiding bij Dik Peeters volgde, naar Parijs te verhuizen en daar nog naar de school van Chauveaus te gaan om vervolgens in Londen te gaan wonen. Na de geboorte van haar dochten keerde Faas terug naar Amsterdam, waar zij in contact kwam met fotografe Inez van Lamsweerde. Met haar maakte Ellis Faas onder andere de bekroonde advertentiecampagne voor Louis Vuitton. ander werk met Van Lamsweerde hangt in diverse musea over de hele wereld. Faas’ internationale doorbraak kwam toen Mario Testino in Amsterdam een serie maakte voor L’uomo Vogue. Na Testino volgden fotografen als Patrick Demarchelier, Jean-Paul Goude, Karl Lagerfeld en terry Richardson.

Na haar doorbraak vroeg Karl Lagerfeld haar de make-up te ontwerpen voor de door hem ontworpen collectie voor Fendi, waarbij ze de ogen van de modellen beplakte met baldgoud. Sindsdien is Faas “chef-de-cabine” geweest bij talloze shows zoals Giorgio Armani, Cacharel, Chanel, Dolce & Gabbana, Dries van Noten, Jean Paul Gautier, Kenzo Takada, Lanvin, Moschino, Sonia Rykiel, Yves Saint Laurent, Haute Couture, Junko Shimada, Olivier Theyskens, Emanuel Ungaro en Junya Watanabe.

Ellis Faas werkt met name in Parijs, New York en Milaan en bracht in 2009 haar eigen make-upmerk uit.

Kortom, is deze loopbaan ook voor jou weg gelegd?? Kom het maar proberen bij Dik Peeters!