Hairstyling opleiding Dik Peeters

De lessen worden gegeven door een aantal bekende Nederlandse visagisten en kappers.

Recensies

I just wanted to tell you that I enjoyed the open day yesterday very much!
It was informative and helpful and I can't wait to start with my visagie course 🙂
Look forward to seeing you again in January!

Ana Kusevic

Op dit moment volg ik de opleidingen haarstyling en visagie bij Dik Peeters. Een school die zeer goed bekend staat en waar les wordt gegeven door zeer goede en ervaren visagisten. Waarom ik vooral voor deze school gekozen heb? Omdat er gedurende 3 jaar na je opleiding werk/stage wordt aangeboden. Waardoor je ervaring op kunt doen maar waardoor je ook mensen uit 'het vak' leert kennen. Zo heb ik afgelopen week stage mogen lopen bij een opname van een video clip. Een ontzettend leuke en leerzame ervaring waarbij ik mij vooral besefte dat ik de goede keuze heb gemaakt!!!!!

Sylvana Hogendoorn

Mijn Naam is Bodine Treskes en ik heb onlangs de opleiding bij DIK PEETERS afgerond en ik loop daar nu stage. Alle Lof naar DP, want ik heb hier superveel geleerd en met mijn stage kan ik nu nog meer leren. De docenten zijn allemaal zeer goede visagisten met veel werkervaring en daar steek je heel veel van op. Ze helpen je met alles en je mag alles vragen, je wordt gerespecteerd en gewaardeerd. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad op school en dat heb ik nog steeds. Ik ben super blij dat ik destijds voor DIK PEETERS heb gekozen.

Bodine

Na het volgen van de make up en hairstying opleiding kan ik alleen maar zeggen dat ik dit een top opleiding vind. Met heel veel plezier heb ik beide opleidingen afgerond. Een plus vind ik dat je in het mailbestand van de school komt waardoor ik al menig opdracht heb kunnen doen en zo mijn ervaring heb kunnen uitbouwen en een mooi portfolio heb opgebouwd. Op dit moment assisteer ik bij de make up opleiding waar ik opnieuw een heleboel van op steek. Siny, Anneke, Maria, Amber en Kyra, bedankt voor het delen van jullie kennis en ervaring!

Devid Roodenburg

Hoi Amber!
Ik ben ook ontzettend blij dat ik bij jou de opleiding heb gevolgd!
Het vak word nu steeds serieuzer voor mij, en dat vind ik erg leuk! Ik ben nu de vaste visagiste van mijn zus.
Mijn vriend helpt me fantastisch met de administratie en vandaag komt de boekhouder langs.
Wat de foto's betreft, super tof van je! Ik zal morgen wat naar je toe sturen.
Groetjes!
Xelly Cabau van Kasbergen

Xelly Cabau van Kasbergen

Hellooowww Amber,

I hope you well, and Thank you so much for your help finding some assistance for me, I really appreciated. Some of your students who helped me at the end are Suzanne and Farzana. They both quite helpful. Once again Thank you very much for your help and wish you all the best!!
Bug Hugs
With Best Warm Regards

Love
Phalapa

Phalapa

My name is Venera, I was looking for a good visage course to follow and I found Dik Peeters, a big name with very good reviews. Im following this course for 3 months now and I can honestly say that I made a right choice. The way of teaching inspires me, a proffecional team working in a warm atmosphere. The teachers are open, charming and stylish, with a good sence of humor and a lot of knowledge. They always give some advice out their own exspirience. Every day I learn something interesting and special, In the end of the day I return home happy and inspired, it shows me that this is exactly what I want to do. I will defenitely miss this place)

Venera Dzhakibayeva

Mijn Naam is Bodine Treskes en ik heb onlangs de opleiding bij DIK PEETERS afgerond en ik loop daar nu stage. Alle Lof naar DP, want ik heb hier superveel geleerd en met mijn stage kan ik nu nog meer leren. De docenten zijn allemaal zeer goede visagisten met veel werkervaring en daar steek je heel veel van op. Ze helpen je met alles en je mag alles vragen, je wordt gerespecteerd en gewaardeerd. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad op school en dat heb ik nog steeds. Ik ben super blij dat ik destijds voor DIK PEETERS heb gekozen.

Bodine Treskes

Terug kijkend naar mijn visagie en haarstyling opleiding die ik in juni 2014 heb afgerond bij Dik Peeters, heb ik ontzettend veel geleerd en ben ik blij dat ik voor Dik Peeters heb gekozen. Je leert alle basis technieken waardoor je de opbouw hebt om heel veel leuke creaties te maken. Je krijgt hier les van verschillende visagisten/haarstylisten die hun eigen ervaringen en kennis met je delen. Ze leren je het opbouwen van een portfolio, je eigen creativiteit ontwikkelen. Zelfs als je klaar bent helpen ze je aan opdrachten, hier door heb ik al wat opdrachten kunnen doen en mijn portfolio op kunnen bouwen. Ze hebben mij ook de kans gegeven om te assisteren bij een visagie groep die in september is gestart. Ik ben hier erg dankbaar voor!!

Meltem Sahin

Meer dan een jaar geleden ben ik afgestudeerd van Dik Peeters. Ik heb de visagie cursus gevolgd en daar op volgend ook de Hairstyling cursus. Hiervan heb ik veel geleerd niet alleen het vak maar ook hoe om te gaan met opdrachtgevers, portfolio opbouwen en een bepaalde kijk gekregen op de Fashion wereld. Tot op de dag van vandaag nog super blij dat ik dit gevolgd heb. Zelf heb ik al veel dingen mogen doen bijvoorbeeld meegeholpen met AFW en andere shows. Veel opdrachten gekregen en heeel veel shoots gedaan inmiddels. Voor bladen mogen werken en achter de schermen gewerkt bij Veronica. Het was hard werken en veeel oefenen maar dat is het het allemaal meer dan waard geweest als ik kijk waar ik nu sta. Zeker aan te raden opleiding.

Suzanne van den Engel

Hey amber dank je wel voor alle lessen en tips die ik van jullie heb geleerd echt super ! Ik ga me best doen en knallen om het te maken ik hou je op de hoogte hoe het met me gaat.
Bedankt, X leon

Leon

Hoi Amber alles goed??
Met mij gaat het perfect dankzij jullie!! Werk nu bij een vriendin op de kapperzaak en maak daar veel op ;)) Omdat ze allemaal op de foto gingen.. Veel liefs en tot oktober.. Want ga me binnekort inschrijven voor hairstyling...

Cigdem

De lessen worden gegeven door een aantal bekende Nederlandse visagisten en kappers.

Alle visagisten die werkzaam zijn aan onze school moeten hun sporen verdiend hebben bij bekende opdrachtgevers als tijdschriften, cosmeticafabrikanten, fotografen, modeshows etc etc. Zij moeten ook nog dagelijks werkzaam zijn als visagist, zodat zij de laatste trends over kunnen brengen op onze leerlingen.

Deze opleiding kan voor, tijdens of na de Visagistenopleiding gevolgd worden. In tegenstelling tot het Nederlands kappersexamen is deze opleiding duidelijk gericht op het ‘doen van haar’ voor modeshows, foto-, film- en tvprodukties. Aan de orde komen o.a. opsteken, föhnen, krullen, periode- en trendkapsels en weinig theorie. Er wordt lesgegeven door een leraar/visagist plus de begeleiding van een assistent.

98

SLAGINGSPERCENTAGE

8268

LEERLINGEN OPGELEID

110412

PERSONEN GESTYLED

Bij deze opleiding leer je alle haartechnieken die je nodig hebt als visagist(e)/make-upartiest. De haartrainingen zijn gericht op de praktijk en zeer waardevol voor iemand die een goede visagist wilt worden. De Haarstylings opleiding kan in combinatie worden gedaan met de beroepsopleiding Visagie, maar ook achter elkaar.

Voor de praktijklessen brengt men een model mee. Bij de afsluiting van de haarstyling opleiding en het behalen van het examen wordt een diploma uitgereikt. Tijdens het examen worden foto's gemaakt, deze worden per email naar de leerling verstuurd en kunnen aan het portfolio worden toegevoegd. Er wordt GEEN theorie-examen afgenomen, alle examens zijn praktijk gericht.
Het materiaalpakket (brons, zilver, goud of platina) incl. het cursusboek, moeten bij de school worden aangeschaft.

HAAR & MAKE-UPSCHOOL DIK PEETERS geeft ook stage- en werkbegeleiding, na het behalen van de opleiding, aan de leerlingen die visagie en haarstyling beheersen. Wij begeleiden (oud) leerlingen voor 3 jaar lang met het zoeken en vinden van werk. Via email verzenden wij alle, aan ons aangeboden opdrachten voor fotografie, film, modeshows of ander soortgelijke jobs naar de leerlingen toe. Een ieder is vrij om hierop te reageren en dit is uiteraard niet verplicht. Dit privilege is alleen voor leerlingen van HAAR & MAKE-UPSCHOOL DIK PEETERS.

De opleiding bestaat uit

 • Krultang Lang- & Kort haar
 • Steekspelden Lang haar
 • Periode jaren
 • Schuifspelden Kort haar
 • Papillotten
 • Haar met kippengaas
 • Touperen
 • Opsteken
 • Praktijkvoorbereiding
 • Föhnen ronde borstel
 • Vlechten
 • Trendkapsels
 • Haarstukken
 • Steil maken
 • Foto & Filmtechnieken
 • Handföhnen
 • Periode 1750 tot 1800
 •  Slagleggen kort haar
 • Slagleggen lang haar.
 • Tevens is er stagebegeleiding

INFORMATIE

Algemeen

De lessen

De Beroepsopleiding Haarstyling duurt 8 weken. 1 dag in de week van 10:15 uur tot 17:15 uur. 6 uur per dag.

Kosten opleiding

€ 1600,= (excl. materiaal). Mag in drie termijnen worden voldaan, € 400,= inschrijfgeld bij inschrijving en twee termijnen van € 600,=, waarvan de eerste 3 maanden voor aanvang en de laatste termijn 1 maand na aanvang. In uitzonderlijke gevallen is het ook mogelijk om in meerdere termijnen te betalen (dit dient persoonlijk aangevraagd te worden bij Amber Peeters). U ontvangt een bevestiging met betalingsgegevens. De materiaalkosten komen hier bij.

Studiefinanciering

Dik Peeters Haar en Make-upschool is een particuliere opleiding dus kom je niet in aanmerking voor een OV-jaarkaart of studiefinanciering. Maar je hoeft in dit geval ook geen lesgeld aan DUO te betalen.

EXAMEN

De kosten: € 125,=

Na deelname en het behalen van het examen met voldoende resultaat, ontvang je een diploma. Let wel: Om met een mooi resultaat te eindigen heb je een aanwezigheidsplicht, wanneer je meer dan 10% van de lessen mist, zou je je diploma mis kunnen lopen. Voor het behalen van een “A” geldt een 100% aanwezigheidplicht. Om de skills te beheersen, is huiswerk maken een minimale eis. Dit vak moet je namelijk in de vingers krijgen, dus “oefening baart kunst”.

Minderjarig

Ben je nog geen 18 jaar en niet in het bezit van een startkwalificatie (bijvoorbeeld een havodiploma)? Vraag dan samen met je ouders/verzorgers een vrijstelling aan van de kwalificatieplicht bij de leerplichtambtenaar in de gemeente waar je woont.

MATERIALENPAKKET

De koffer bestaat uit professionele tool en werkmateriaal van diverse merken, het cursusboek is bij elke koffer inbegrepen. Je kunt kiezen uit 4 type koffers, brons, zilver, goud en platina. Het verschil tussen deze koffers is de inhoud. Uiteraard hoe duurder, hoe groter de diversiteit aan borstels, haarstukken, kammen en oefenkop etc. De bronze koffer is de verplichte minimale koffer. De koffer moet op de 1e les betaald zijn en wordt tevens op de 1e les uitgereikt.
Een koffer van een werkende make-upartist heeft al snel een waarde van 5 duizend euro, dus dit is een aardig begin. Alle producten bij ons aangeschaft, zijn professioneel en kan mee gewerkt worden na de opleiding, in de praktijk. De koffer bestaat uit diverse merken, omdat wij van mening zijn, dat elke merk een “beste” product heeft. En geen een merk goed is in alles. Wij werken met: Hercules, Ultron, Sibel, Balmain, Mason & Pearson, Dik Peeters, Pacor, Pomade, Mehron e.v.a.
 • Koffer brons : € 650,= (basis, minimaal nodig om mee te kunnen doen, borstels, kammen, mantel, föhn, krultang etc)
 • Koffer zilver : € 1.250,= (uitgebreidere basis-set dan brons, maar dan met veel meer tools als kammen en borstels, maar ook een oefenkop)
 • Koffer goud: € 1.750,= (meer kammen, borstels, tangen, producten  en andere prod die gebruikt worden)
 • Koffer platina: € 1.999,= (Luxury, heerlijk!, vanaf het begin meteen meer producten gebruiken, een meer professioneel gevulde koffer).