Veelgestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Waar kan ik het beste mijn opleiding volgen?

Er wordt mij vaak gevraagd waar kan ik het beste mijn opleiding volgen? Uiteraard kan dat het beste bij ons! Maar waarom? Wij bestaan reeds 40 jaar en hebben een enorme “know how” in huis. Wij kennen de klappen van de zweep. Wij hebben al zoveel beroemde oud-leerlingen uitgezet in de markt. Vele leerlingen vonden werk via ons. Ook helpen wij in het begin bij stages zodat werk ervaring opgedaan kan worden. Onze leraren en ik zelf “Amber Peeters” blijven ALTIJD op de hoogte van marktontwikkelingen, passen uiteraard ook de nieuwste technieken toe, maar door onze jaren lange ervaring kunnen wij juist erg goed relativeren en ook goed zien of iets blijvend is of dat het een “eendagsvlieg” is. We doen er alles aan om onze leerlingen klaar te stomen voor de markt op dat moment! Wat ook zeer fijn is , dat wij de opleiding Haarstyling ook bij ons intern geven. Zo kan je jezelf alle skills als visagist bekwaam maken. Want een echt goede visagist beheerst make-up en haar! Maar bel mij gerust als je nog vragen hebt! 06-54614461

Zijn de kosten van de opleiding aftrekbaar van de belasting?

De totale kosten voor de beroepsopleidingen en de materiaalpakketten zijn fiscaal aftrekbaar. Zie ook www.belastingdienst.nl. Je hebt geen recht op Studiefinanciering.

Waar kan ik mijn auto kwijt bij de school?

Haar & Make-upschool Dik Peeters ligt in ’t hart van Amsterdam Zuid, de Pijp genoemd. Door menig mode-icoon of trendwatcher vergeleken met “le marais” in Parijs en “Greenwich Village” in New York. In deze buurt kan je parkeren op openbare parkeerplaatsen. Rondom het park en in de straat is er voldoende parkeer mogelijkheid, niet altijd voor de deur natuurlijk, maar wel in de buurt. Je moet wel parkeergeld betalen. Een uur-kaartje of een dagkaart haal je bij de meter. De kosten zijn in zuid de helft van het centrum; maar het blijft Amsterdam en het is dus vrij kostbaar. De kosten kan je aan de meter voldoen per pin of app. Je kunt natuurlijk ook je auto bij een van de P+R parkeerplaatsen zetten, dit is aanzienlijk goedkoper. De dichtsbijzijnde is Olympisch stadion of de Rai, vanaf daar ga je dan verder met het openbaar vervoer. Zie een volledige beschrijving bij “contact“. Je kunt het beste dit even van te voren googlen, want prijzen wijzigen zeer regelmatig. P + R is op dit moment veruit het goedkoopst.

Als ik ziek ben, kan ik dan een les inhalen?

Wij zullen er alles aan doen om je alle lessen te laten volgen. Wanneer je een les mist, zullen wij proberen je op een andere dag deze les weer in te laten halen. Wij draaien vele opleidingen per jaar, dus hebben wij ook veel inhaal mogelijkheden. Een les inhalen is altijd in overleg met Amber Peeters.

Wanneer moet ik mijn Lesgeld betalen?

Bij inschrijving betaal je altijd binnen 10 dagen het inschrijfgeld, dit wordt op het totale lesgeld in mindering gebracht. De eerste termijn moet betaald worden 3 maanden voor aanvang. Wanneer de 3 maanden al verstreken zijn, geldt ook dit, direct bij inschrijving.

Het materiaal/koffer betaal je op de eerste les. De tweede termijn betaal je 1 maand na aanvang. Voor betalingregelingen moet je overleggen met Amber Peeters en dit wordt bekeken in redelijkheid.

Kan ik beter beginnen met de opleiding Visagie of Haarstyling?

Het fijnst is gelijktijdig omdat je dan ook beide kan oefenen op de zelfde tijd. Maar wanneer dit niet kan dan maakt het in principe niets uit wat je eerst volgt. Je kan beginnen met visagie en daarna haarstyling. Het kan gelijktijdig of andersom. Je kan zelf kiezen. Soms zijn bepaalde opleidingen al vol en wordt daardoor je keuze bepaald.

Heb ik Haarstyling nodig?

Wanneer je wil werken als visagist in Nederland, is het noodzakelijk. In Nederland wordt er vanuit gegaan dat je ook haarstyling beheerst. De bedrijven, omroepen, fotografen etc gaan er automatisch vanuit dat je “haar kan doen”. Haarstyling is overigens iets heel anders als het kappersvak voor de consument. Vele kappers doen bij ons dan ook haarstyling. Je hoeft geen kapper te zijn om mee te doen, dit zegt niets over het “meekomen” in de opleiding, want het zijn hele andere technieken en veel leukere 😉

Wanneer kan ik het beste inschrijven?

Onze inschrijvingen worden behandelt naar volgorde van binnenkomst. Dat betekent dat wij niet reserveren en vol is vol. Inschrijvingen komen bij ons al binnen tot een jaar vantevoren. Maar soms is er op een laatste moment ook nog een plek. Wanneer je besloten hebt bij ons te willen starten, raden wij je aan gewoon niet te wachten en in te schrijven. Wanneer wij je inschrijving ontvangen hebben, nemen wij altijd even telefonisch contact met je op.

Wat kan ik na mijn opleiding gaan doen?

Meerdere dingen zijn mogelijk. Veel mensen kiezen voor freelance of vast werk in de Fotografie, TV of Film. Ook komen veel mensen bij ons die eigenaar zijn van een kap- of beautysalon, zodat zij de consument op hoog niveau kunnen behandelen. Het is uiteraard ook altijd mogelijk om in een cosmeticawinkel te gaan werken. Denk aan Mac, Nyx, Make-upstudio etc.

Word ik geholpen na mijn opleiding met het vinden van werk?

Ja. Wij hebben een email/stage bestand waarin wij leerlingen tot 3 jaar na opleiding blijven ondersteunen met vinden van stages en eerste opdrachten. Dit kunnen No-budget, Low-budget of gewone jobs zijn. Dit alles is ook afhankelijk naar hoe de oud-leerling hiermee om gaat. Je moet zeker zelf ook al het mogelijke doen om de “visagiewereld” te laten weten dat je er bent! Wij geven werkgarantie aan leerlingen die voor de visagie en haarstyling opleiding zijn geslaagd met een “A”, wij vinden het ook heel erg belangrijk dat onze leerlingen aan het werk gaan. Om goed aan het werk te komen moet je wel de visagie en haarstyling opleiding hebben gedaan.  Deze stages en eerste opdrachten  zijn overigens wel geheel vrijblijvend, als je niet zou willen, dan hoef je natuurlijk niet.

Ik ben 38 jaar, ben ik dan de oudste deelnemer?

Nee zeker niet! Wij hebben leerlingen van 16 tot ook 66. Dit wil zeggen dat van beide leeftijden het natuurlijk niet te vaak voorkomt. Bij ons op school heerst ook een sfeer van volwassenheid en dit heeft niet zo veel met leeftijd te maken. Ook voor een visagist is leeftijd niet zo van essentieel belang. Als je werkt als freelancer, zal men je niet naar jouw leeftijd vragen. Het is maar hoe jong men zicht voelt! Maar bij ons is dus elke leeftijd welkom, en wij zullen waar nodig in de les het een en ander aanpassen bij verschillende toekomstvisies en naar eventuele aankomende keuze van het beroep.

U mag bij ons een kijkje komen nemen tijdens de les, belt u gerust voor een afspraak.