Wie is Amber?

Waar de media tegenwoordig overlopen van de extreme-make-overs en megametamorfoses mag de grondlegger van de visagie in Nederland onbetwistbaar Dik Peeters worden genoemd. Vandaar dat hij ook al in 1982 zijn haar- en make-upschool stichtte.

Ik ben Amber Peeters, zijn nichtje. Als tiener werkte ik op de school van mijn lievelingsoom en ik pakte alles aan dat mij onder ogen kwam: kantoorwerk, schoonmaken, op beurzen staan, het organiseren van shows tot en met dagenlang kwasten wassen. Menigmaal werd ik opgetrommeld om model te zitten voor leerlingen. Ik leerde wat mijn oom wist.

Amber PeetersEigenaar

Maar ik trachtte mijn kennis nog uit te breiden door een vakopleiding reclame vormgeven te volgen met aansluitend de visagie- en haarstylingopleiding. Ik besloot het vertrouwde nest toch maar eens te verlaten om bij een reclamebureau te gaan werken, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus startte ik op 21 jarige leeftijd mijn eerste onderneming, waarin ik werkte aan foto-, film- en reclameproducties.

Het bracht mij toch weer in de buurt van mijn roots. Een aantal jaren was ik assistente van mijn oom Dik Peeters, die inmiddels ook fotograaf was geworden. Ook runde ik twee dagen in de week een gedeelte van zijn haar- & make-upschool. In 1993 kocht ik de school van mijn oom. Sindsdien heeft de opleiding verschillende veranderingen doorgemaakt, maar ook steeds vastgehouden aan de goede basis van technieken en educatie.

Dik Peeters begon zijn carriere als fotomodel op zijn 17e jaar. Volgde de kappersopleiding in Parijs en vertrok vervolgens voor 2 jaar naar Milaan. Daar behoorde hij tot een van de internationale professionele wereldkappers en ontwikkelde zichzelf tot visagist. Over de hele wereld heeft hij gewerkt voor grote internationale bladen, waaronder o.a.Vogue, Tatler, Marie Claire, Elle. Hij begon in 1982 met Haar & Make-upschool Dik Peeters en Dik Peeters Agency (visagisten-agentschap), wat direct een enorm succes bleek. De eerste visagie opleiding van Nederland werd een mega-hit. Het tijdschrift Make-up & Beauty mocht niet ontbreken en dit werd 15 jaar lang met passie door hem gemaakt. Ook heeft hij in een commercial gespeeld voor het biermerk Grolsch. Mijn aandeel in dit alles werd duidelijk over de jaren heen. Nadat ik de school kocht in 1993, is Dik helaas kort daarna overleden.

Ik ben nogal gedreven in het bewaken van de kwaliteit én erfenis en vind passie en discipline bij de leerlingen heel belangrijk. De inmiddels al 35 jarige school, heeft een enorme lijst aan bekende visagisten opgeleid, die werkzaam zijn voor internationale tijdschriften, ontwerpers, TV- en filmproducties. Dit mede door deze gedrevenheid.